Kurupi Compuesta Menta y Limón to mate pochodząca z paragwajskiej plantacji Santa Margarita. Jest to typowa dla Paragwaju Elaborada, składająca się z typowo przygotowywanej yerba mate z zawartością listków, drobnych kawałków serc liści, pyłu, patyczków oraz dodatkiem miętowo-cytrynowym. Produkt cechuje się dużym potencjałem energetycznym i idealnie dobranym składem.
Smak i aromat yerba mate:
Ziołowy smak i cytrynowy aromat jest dość dobrze wyczuwalny przy średnio wyczuwalnej goryczy ostrokrzewu. Kurupi Compuesta Menta y Limón znakomicie pobudza, a naturalne dodatki odświeżającej mięty i cytryny sprawiają, że chce się działać. Smak mięty to nuta odświeżenia, a w naszej kompozycji łączy się swym zdrojowym bukietem z cytryną i gorzkimi nutami yerba mate wnosząc do naparu bogactwo aromatu i odświeżający charakter.
Susz:
- Zawiera rozdrobnione listki i patyczki oraz pył ostrokrzewu paragwajskiego.
- Dodatki: mięta i aromat cytrynowy.
Składniki:
- yerba mate (Ilex paraguariensis),
- mięta,
- naturalny aromat cytrynowy.
- Kraj pochodzenia: Paragwaj
Sposób parzenia yerba mate:
- Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
- Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
- Susz można zalewać zimną wodą i robić Cold Brew.
- Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
- Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.