Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Yerba Mate Kurupi Menta Limon 500g

29 

  • Kraj pochodzenia: Paragwaj
  • Ziołowy smak i cytrynowy aromat
  • Tradycyjnie zbierana i suszona
  • Zawiera rozdrobnione listki i patyczki oraz pył ostrokrzewu paragwajskiego

2 w magazynie

Produkty zamówione do g. 14 staramy się wysyłać tego samego dnia.
Zamówienia złożone po g. 14 wysyłamy w kolejny dzień roboczy.
Kategorie: ,

Kurupi Compuesta Menta y Limón to mate pochodząca z paragwajskiej plantacji Santa Margarita. Jest to typowa dla Paragwaju Elaborada, składająca się z typowo przygotowywanej yerba mate z zawartością listków, drobnych kawałków serc liści, pyłu, patyczków oraz dodatkiem miętowo-cytrynowym. Produkt cechuje się dużym potencjałem energetycznym i idealnie dobranym składem.

Smak i aromat yerba mate:

Ziołowy smak i cytrynowy aromat jest dość dobrze wyczuwalny przy średnio wyczuwalnej goryczy ostrokrzewu. Kurupi Compuesta Menta y Limón znakomicie pobudza, a naturalne dodatki odświeżającej mięty i cytryny sprawiają, że chce się działać. Smak mięty to nuta odświeżenia, a w naszej kompozycji łączy się swym zdrojowym bukietem z cytryną i gorzkimi nutami yerba mate wnosząc do naparu bogactwo aromatu i odświeżający charakter.

Susz: 

  • Zawiera rozdrobnione listki i patyczki oraz pył ostrokrzewu paragwajskiego.
  • Dodatki: mięta i aromat cytrynowy.

Składniki: 

  • yerba mate (Ilex paraguariensis),
  • mięta,
  • naturalny aromat cytrynowy.
  • Kraj pochodzenia: Paragwaj

Sposób parzenia yerba mate:

  • Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
  • Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
  • Susz można zalewać zimną wodą i robić Cold Brew.
  • Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
  • Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.

Powiązane produkty