Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Yerba Mate Green ORGANIC BIO FLORESTA

35 

  • Kraj pochodzenia: Brazylia
  • Dorasta na dzikiej leśnej i żyznej glebie
  • Tradycyjnie zbierana i suszona

Brak w magazynie

Produkty zamówione do g. 14 staramy się wysyłać tego samego dnia.
Zamówienia złożone po g. 14 wysyłamy w kolejny dzień roboczy.
Kategorie: ,

Yerba Mate Bio Green Organic Bio FLORESTA:

Uprawiana i przechowywana bez żadnych szkodliwych środków ochrony roślin i nawozów. Posiada certyfikat Agrobiotest – 100% gwarancji.
Mate green Organic to 95% duże liście i 5% to drobne patyczki z serc liści. Premium Quality. Mate Green Bio to jedyna DESPALADA na rynku w 100% organiczna!
Ręcznie zebrane liście mate ze starych lasów górnej doliny Taquari wraz z dodatkiem leśnych owoców i kwiatostanów. Znajdziemy tu: pachnącą melisę i kwiat bzu czarnego oraz wspaniałe owoce tarniny i głogu. Jeśli ktoś lubi mocne smaki i oczekuje pobudzenia o owocowym smaku, to dla niego jest: Yerba Mate Green Organic – pozbawione pestycydów liście z niewyjałowionej ziemi, to jedna z najlepszych postaci mate.
Yerba Mate Green, w odróżnieniu od argentyńskich i paragwajskich mate rośnie w bardziej zróżnicowanym terenie, co sprzyja jej w osiąganiu większych rozmiarów. Dzięki odpowiedniemu nachyleniu terenu, słońce i cień wpływają na roślinę w równym stopniu. To dzięki temu Mate Green Organica ma bardziej przyswajalny, mniej gorzki smak i łagodniejszy aromat.
Czystość yerba mate green. Trudno dziś w uprzemysłowionej produkcji rolnej znaleźć takie produkty. Ciesz się Mate Green Organic i pozwól innym spróbować naparu danego przez Bogów Indianom Guarani. Organiczną mate warto serwować w restauracjach, hotelach i wszystkich innych miejscach.
Dlaczego my i dlaczego mate green? Przede wszystkim dlatego, że współpracujemy z najwyższej jakości produktem, pochodzącym z brazylijskiej plantacji. Nasz personel jest potężny, twórczy, pomocny i wiemy o yerba mate naprawdę dużo. Dlaczego yerba staje się tak popularna i dlaczego powinieneś o tym wiedzieć? To się dzieje z kilku powodów. Po pierwsze, rośnie na świecie zainteresowanie yerba mate.

Smak i aromat:

To zdecydowanie yerba mate o konkretnym charakterze, mocnym smaku i aromacie. Nie zawiera patyczków i nie jest gorzka. Może być oferowana klientom, którzy chcą spróbować yerba mate, a ten produkt nie zniechęci ich gorzkim smakiem i dziwnym wyglądem. Idealna dla wszystkich zaczynających przygodę z yerba mate. Mate Bio Green zawiera dużo mniej gorzkich nut w stosunku do yerba mate argentyńskiej i paragwajskiej. Dziki zapach i smak został  wzbogacony o wyczuwalne nuty ziołowe: pachnącą melisę i kwiat bzu oraz owocowe: tarninę i głóg. Składniki idealnie łączą się w ożywcze, wielosmakowe bogactwo. W fuzji z ostrokrzewem otrzymujemy kompozycję o zdrowej sile i niebanalnym ziołowym smaku.

Susz:

  • Susz pochodzi z czystych ekologicznych plantacji selekcjonowane, 95% duże liście i 5% to drobne patyczki z serc liści.
  • nie zawiera pyłu.
  • Susz zawiera: ekologicznie uprawiane zioła: suszona melisa, kwiat bzu czarnego, owoc tarniny i owoc głogu.

Składniki:

  • herbata yerba mate (Ilex paraguariensis) BIO 87% – kraj pochodzenia: Brazylia,
  • melisa BIO,
  • bez czarny kwiat BIO,
  • tarnina owoc BIO,
  • głóg owoc BIO.

Dodatkowe informacje:

  • Brazylijska Yerba Mate Green jest szlachetną odmianą ostrokrzewu paragwajskiego, uprawianego w ocienionych miejscach, co nadaje jej delikatności i pozbawia napar gorzkiego smaku.
  • Jak w przypadku wszystkich oryginalnych mate green susz pochodzi z czystych ekologicznych plantacji jest dokładnie badany na zawartość pestycydów.
  • Ręcznie zebrane liście mate ze starych lasów górnej doliny Taquari
  • Mate Green z potwierdzającym autentyczność produktu – chronionym logo z frazą Mate Green i Tukanem daje gwarancje, że yerba mate została przebadana, wszystkie składniki mają odpowiednie atesty, a towar jest odpowiednio zapakowany.
  • Produkt ekologiczny. Certyfikat Ekologiczny Producenta PL-EKO-07-12921.

Sposób parzenia yerba mate:

  • Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
  • Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
  • Susz można zalewać zimną wodą i robić Cold Brew.
  • Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
  • Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.

Powiązane produkty