fbpx

Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Playadito Tradicional Yerba Mate – 500g

35 

  • Składniki: yerba mate (Ilex Paraguariensis) 100 %.
  • Zawiera patyczki i listki. Uprawiana od przeszło 80 lat w Colonii Liebieg w prowincji Corrientes.

 

Brak w magazynie

Produkty zamówione do g. 14 staramy się wysyłać tego samego dnia.
Zamówienia złożone po g. 14 wysyłamy w kolejny dzień roboczy.
Kategorie: ,

Opis Yerba Mate Playadito Tradicional:

Smakowita, pobudzająca i zdrowa, klasyczna mate. Zawiera patyczki i listki. Uprawiana od przeszło 80 lat na plantacji Cooperativa Agricola de la Colonia Liebig w prowincji Corrientes. Yerba Mate ta jest mieszanką listków i patyczków, które po zalaniu wodą dają delikatny aromat i cierpko-słodki smak. Mieszanka jest idealna dla osób zaczynających przygodę z yerba mate, która dzięki swojej delikatnej nucie zachwyci nawet tych najbardziej wymagających.
Zioła nawadniają organizm, przez co są idealnym napojem do ugaszenia pragnienia. Zaleca się je zarówno w gorące dni jak i nawodnienie po wysiłku fizycznym. Argentyńska yerba mate ma wiele właściwości zdrowotnych – oczyszcza organizm z toksyn, co poprawia nasze samopoczucie. W naturalny sposób pobudza organizm, dzięki czemu uczucie niewyspania przy regularnym piciu yerba mate staje nam się obce. Argentyńska yerba mate ma również wysoką zawartość witaminy B1, która korzystnie wpływa na układ nerwowy. Jedna porcja yerba mate dostarcza aż 42% dziennego zapotrzebowania ludzkiego organizmu na witaminę B1. Posiada także inne właściwości dostarczające nam cennych pierwiastków: sód, żelazo, magnez, witamina B6, witamina C i wyżej już wspomniana witamina B1.
Zaleca się spożywanie Argentyńskiej Yerba Mate zamiast kawy.

Smak i aromat yerba mate:

Głęboki naturalny cierpko-słodkawy smak i oryginalny delikatny aromat. Napar stopniowo odkrywa doznania smakowe oraz charakter ostrokrzewu, nie odstrasza zbyt gorzką lub dymna nutą, można go polecić na początek przygody z tym południowoamerykańskim zielem. Pobudza dość łagodnie, każdy łyk niesie z sobą dawkę mocy z której słynie yerba mate.

Składniki:

  • yerba mate (Ilex paraguariensis) 100% – kraj pochodzenia: Argentyna
  • Susz składa się w stu procentach z grubo ciętych listków i patyczków ostrokrzewu paragwajskiego.

Sposób parzenia:

  • Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
  • Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
  • Susz można zalewać wodą z lodem.
  • Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
  • Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.