Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Monte Verde Sabrosso Raspberry – 500g

39 

Kraj: Brazylia

Producent: Monte Verde

Rozmiar: 500g

Składniki: 

  • yerba mate (Ilex paraguariensis) 95%
  • malina liść 4%,
  • malina owoc 1%,
  • naturalny aromat.

2 w magazynie

Produkty zamówione do g. 14 staramy się wysyłać tego samego dnia.
Zamówienia złożone po g. 14 wysyłamy w kolejny dzień roboczy.
Kategoria:

Monte Verde Sabrosso Raspberry – to smakowita kompozycja najlepszej jakościowo, wspaniale pobudzającej yerba mate i owoców maliny. Liście ostrokrzewu pochodzą z rodzinnej brazylijskiej plantacji. W tej pysznej kompozycji, selekcjonowany susz, oparty na najlepszych listkach, został wzbogacony leśnymi owocami.
Przyjemne doznania smakowe zapewnia subtelny, w pełni naturalny aromat oraz apetyczne kawałki owoców.
Brak dojmującej gorzkości cechującej wiele yerba mate jest tu wyeksponowaną zaletą. Jest polecana szczególnie osobom uwrażliwionym na zbyt dużą ilość gorzkich akcentów oraz wszystkim początkującym w świecie yerba mate. Ta praktycznie pozbawiona pyłu Yerba mate, składa się z mniej więcej tak samo, równo pociętych bardzo zielonych listków, dzięki czemu napar nie zapycha bombilli. Monte Verde Sabroso Raspberry, zawiera w swoim składzie, naturalny oparty na wyciągu z róży aromat, który w pełni harmonizuje ze smakiem malin. Przygotowany na ciepło napar orzeźwia, gwarantując znakomity efekt pobudzenia. Tę yerba mate można zalewać również zimną wodą lub sokiem i przygotowywać z niej tak zwane terere.  Yerba Mate Monte Verde smakuje wciąż doskonale nawet do 5 i do 6 zalania.

 

Smak i aromat:

Pachnąca i smaczna yerba mate! Mamy tu idealną harmonię, pachnący Brazylią susz i i letni las tworzą zrównoważoną całość. Słodki owocowy, świeży zapach yerba mate mate szybko dociera do naszych zmysłów i przenosi nas w egzotyczną podróż! Idealne wyważenie akcentów słodkich, gorzkawych i owocowych. Wszystko niezwykle orzeźwiające i pachnące mocą.

Susz:

  • zielone 3 mm i 5 mm duże listki yerba mate,
  • brak dużych patyczków
  • brak pyłu yerbowego
  • kawałki owoców maliny
  • drobne liście maliny.

Sposób parzenia:

  • Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
  • Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
  • Susz można zalewać wodą z lodem.
  • Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
  • Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.

 

Powiązane produkty