fbpx

Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Monte Verde Melocoton – 500g

39 

Kraj: Brazylia

Producent: Monte Verde

Rozmiar: 500g

Składniki: 

  • Yerba mate (Ilex paraguariensis)
  • owoce aronii,
  • trawa cytrynowa,
  • owoce morwy,
  • aromat naturalny brzoskwiniowy.

Brak w magazynie

Produkty zamówione do g. 14 staramy się wysyłać tego samego dnia.
Zamówienia złożone po g. 14 wysyłamy w kolejny dzień roboczy.
Kategoria:
Monte Verde Meloctón to wyróżniającą się jakością suszu, bezpyłowa, brzoskwiniowa yerba mate produkowana i planowana zgodnie z dziką indiańską, tradycją. Tam rośliny osiągają naturalne rozmiary, dorastając do wysokości nawet kilkunastu metrów. Liście przed pakowaniem są poddawane są procesowi suszenia wyłącznie z użyciem ciepłego powietrza. Dzięki temu w Monte Verde nie znajdziecie zbyt wiele gorzkich nut.
W krótkim okresie sezonowania, który wynosi tylko kilka tygodni, susz nie traci wiele ze swych podstawowych wartości zatrzymuje duża porcję alkaloidów w tym kofeiny.
Należy dodać, że yerba mate Monte Verde cechuje się niebagatelnym smakiem opartym na owocach aronii i morwytrawie cytrynowej i naturalnym brzoskwiniowym aromatem. Napar z Monte Verde Melocoton jest mocny, aromatyczny i pobudzający. Dzięki doskonale zbalansowanym proporcjom została osiągnięta wyszukana, lecz nie narzucającą się kompozycja.

 

Smak i aromat:

Już w pierwszym kontakcie z  Monte Verde czuć wspaniały słodki aromat owoców i orzeźwiająca nutę brzoskwiń. Całość doskonale harmonizuje z tradycyjnym brazylijskim suszem, uwydatniając jego klasyczny smak i aromat. Polecamy tę kompozycję na zimno, jak i w formie ciepłego naparu. Monte Verde Melocotón to klasyczna brazylijska yerba mate z dodatkiem słodkich owoców takich jak aronia i morwa z dodatkiem trawy cytrynowej, podbijającej aromat soczystych brzoskwiń. Te doskonale dobrane składniki wchodzą w fuzję z orzeźwiającym, pachnącym latem naturalnym aromatem yerba mate.

Susz:

  • Zielone, selekcjonowane liście ostrokrzewu paragwajskiego z niewielką ilością patyczków, bez pyłu.
  • Dodatki: owoce aronii, trawa cytrynowa, owoce morwy, aromat naturalny brzoskwiniowy.

Sposób parzenia:

  • Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
  • Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
  • Susz można zalewać wodą z lodem.
  • Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
  • Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.

 

Powiązane produkty