fbpx

Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Colon Tradicional Yerba Mate – 500g

35 

  • Składniki: yerba mate (Ilex Paraguariensis) 100%
  • Paragwajska klasyczna yerba mate o silnym działaniu pobudzającym zawierająca listki i patyczki. Głęboki naturalny smak i oryginalny, dymny aromat.

3 w magazynie

Produkty zamówione do g. 14 staramy się wysyłać tego samego dnia.
Zamówienia złożone po g. 14 wysyłamy w kolejny dzień roboczy.
Kategorie: ,

Opis Colon Tradicional Yerba Mate:

Tradycyjna, mocna, intensywna – te trzy określenia właściwie wystarczą, aby w pełni scharakteryzować yerba mate Colon Tradicional.
Yerba mate pod marką Colon jest słynną, klasyczną yerba mate i jednym z najbardziej rozpoznawalnych produktów eksportowych Paragwaju na świecie.
Susz składa się w stu procentach ze starannie wyselekcjonowanych listków i patyczków ostrokrzewu paragwajskiego – nie zawiera dodatków ziołowych ani owocowych, przez co pozwala się cieszyć niczym niezakłóconym, pełnym klasycznym smakiem i mocą yerba mate. Ostrokrzew paragwajski, z którego przygotowywana jest yerba mate Colon Tradicional, pochodzi z plantacji, na których stosuje się tradycyjne metody uprawy, spełniające standardy ekologiczności i organiczności. Suszenie liści i gałązek odbywa się z użyciem dymu, co nadaje naparowi charakterystyczny smak i aromat, ceniony przez wielu smakoszy yerba mate. Colon Tradicional, jak wspomniano, posiada silne właściwości pobudzające – potrafi dać zastrzyk energii na wiele godzin, poprawić koncentrację i odświeżyć umysł oraz ciało, a podczas letnich upałów przynieść upragnione orzeźwienie.
Odmiana przeznaczona dla osób które oczekują mocnych wrażeń.

Smak i aromat yerba mate:

Głęboki naturalny smak i oryginalny, dymny aromat. Yerba posiada mocny, dosyć gorzki smak, przez co niestety niekoniecznie polecamy tą odmianę osobom zaczynającym przygodę z yerbą, ponieważ z reguły to zniechęca, za to zachęci osoby doceniające ten posmak i często popijające nawet te mocniejsze yerba mate. Znakomicie pobudza, każdy łyk niesie z sobą dawkę mocy z której słynie yerba mate.

Składniki:

  • yerba mate (Ilex paraguariensis) 100% – kraj pochodzenia: Paragwaj
  • Susz składa się w stu procentach ze starannie wyselekcjonowanych listków i patyczków ostrokrzewu paragwajskiego.

Sposób parzenia:

  • Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
  • Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
  • Susz można zalewać wodą z lodem.
  • Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
  • Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.

Powiązane produkty