Opis Colon Tradicional Yerba Mate:
Tradycyjna, mocna, intensywna – te trzy określenia właściwie wystarczą, aby w pełni scharakteryzować yerba mate Colon Tradicional.
Yerba mate pod marką Colon jest słynną, klasyczną yerba mate i jednym z najbardziej rozpoznawalnych produktów eksportowych Paragwaju na świecie.
Susz składa się w stu procentach ze starannie wyselekcjonowanych listków i patyczków ostrokrzewu paragwajskiego – nie zawiera dodatków ziołowych ani owocowych, przez co pozwala się cieszyć niczym niezakłóconym, pełnym klasycznym smakiem i mocą yerba mate. Ostrokrzew paragwajski, z którego przygotowywana jest yerba mate Colon Tradicional, pochodzi z plantacji, na których stosuje się tradycyjne metody uprawy, spełniające standardy ekologiczności i organiczności. Suszenie liści i gałązek odbywa się z użyciem dymu, co nadaje naparowi charakterystyczny smak i aromat, ceniony przez wielu smakoszy yerba mate. Colon Tradicional, jak wspomniano, posiada silne właściwości pobudzające – potrafi dać zastrzyk energii na wiele godzin, poprawić koncentrację i odświeżyć umysł oraz ciało, a podczas letnich upałów przynieść upragnione orzeźwienie.
Odmiana przeznaczona dla osób które oczekują mocnych wrażeń.
Smak i aromat yerba mate:
Składniki:
- yerba mate (Ilex paraguariensis) 100% – kraj pochodzenia: Paragwaj
- Susz składa się w stu procentach ze starannie wyselekcjonowanych listków i patyczków ostrokrzewu paragwajskiego.
Sposób parzenia:
- Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
- Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
- Susz można zalewać wodą z lodem.
- Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
- Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.