Jamison współpracuje z kilkunastoma plantatorami w regionach Boquete i Volcan pomagając im zaistnieć na rynku kaw jakości Speciality. Większość z nich, pomimo uprawy najlepszej jakości ziaren, nie ma dostępu do odpowiednich sprzętów, a także nie ma wiedzy na temat sensorycznej oceny kawy. W efekcie tego przez wiele lat plantatorzy ci sprzedawali swoje ziarno po cenie giełdowej. Jamison postanowił podzielić się swoją wiedzą, doświadczeniem, a co ważniejsze sprzętem, by wspomóc plantatorów przy uprawie. Następnie odkupuje od nich kawę po zawyżonej cenie, którą kolejno poddaje obróbce stosując zaawansowane techniki. Tym sposobem, plantatorzy zarabiają więcej i produkują lepszą kawę, którą nacieszyć się może szersze grono odbiorców.
Caturra jest wyjątkową odmianą pełną kompleksowości, słodyczy i czystej kwasowości.
Po zbiorach wiśnie kawowca trafiają na trzypoziomowe stoły. Na każdym poziomie panuje inna temperatura i indeks UV.
Najwyższy poziom: najwyższa temperatura i najwyższy indeks UV.
Bakterie i mikroby umierają, a wiśnie suszą się szybko. Czas: 5 dni
Średni poziom: umiarkowana temperatura i cień. Wydłużone suszenie i okres rozpadu cukrów. Czas: 10 dni
Niski poziom: najniższa temperatura i cień. Fermentacja spowalnia, a poziom cukrów i wilgotność są na bieżąco kontrolowane. Czas: 3-6 dni