Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Panama Savage Coffees Caturra Natural 250g – Hard Beans

74 

Kraj: Panama
Region:
Boquete / Volcan
Odmiana:
Caturra
Stopień palenia:
Jasny
Profil sensoryczny: Wysoka słodycz / Owocowa kwasowość
Zaparzanie:
Drip / Aeropress / Ekspres przelewowy
Data palenia:
28.11.2022
Producent:
Hard Beans

2 w magazynie

Produkty zamówione do g. 14 staramy się wysyłać tego samego dnia.
Zamówienia złożone po g. 14 wysyłamy w kolejny dzień roboczy.
Kategoria: Przeznaczenie: Do alternatywDo ekspresu przelewowegoDo French PressPochodzenie: PanamaPalarnia: Hard Beans

Jamison współpracuje z kilkunastoma plantatorami w regionach Boquete i Volcan pomagając im zaistnieć na rynku kaw jakości Speciality. Większość z nich, pomimo uprawy najlepszej jakości ziaren, nie ma dostępu do odpowiednich sprzętów, a także nie ma wiedzy na temat sensorycznej oceny kawy. W efekcie tego przez wiele lat plantatorzy ci sprzedawali swoje ziarno po cenie giełdowejJamison postanowił podzielić się swoją wiedządoświadczeniem, a co ważniejsze sprzętem, by wspomóc plantatorów przy uprawie. Następnie odkupuje od nich kawę po zawyżonej cenie, którą kolejno poddaje obróbce stosując zaawansowane techniki. Tym sposobem, plantatorzy zarabiają więcej i produkują lepszą kawę, którą nacieszyć się może szersze grono odbiorców.

Caturra jest wyjątkową odmianą pełną kompleksowościsłodyczy i czystej kwasowości.

Po zbiorach wiśnie kawowca trafiają na trzypoziomowe stoły. Na każdym poziomie panuje inna temperatura i indeks UV.

Najwyższy poziom: najwyższa temperatura i najwyższy indeks UV.

Bakterie i mikroby umierają, a wiśnie suszą się szybko. Czas: 5 dni

Średni poziom: umiarkowana temperatura i cień. Wydłużone suszenie i okres rozpadu cukrów. Czas: 10 dni

Niski poziom: najniższa temperatura i cień. Fermentacja spowalnia, a poziom cukrów i wilgotność są na bieżąco kontrolowane. Czas: 3-6 dni

Powiązane produkty