W sercu Ameryki Środkowej, między najwyższymi górami wulkanicznymi, rozciąga się malowniczy region Huehuetenango, znany ze swojej wyjątkowości. To właśnie stąd pochodzi niepowtarzalna kawa Guatemala Huehuetenango o aromatach gorzkiej czekolady, soczystego grejpfruta i słodkiego nugatu.
Czym jest kawa Guatemala Huehuetenango?
Wysoko położone plantacje, sięgające od 1500 do 2000 metrów nad poziomem morza, tworzą idealne warunki do uprawy jednych z najwyższej jakości ziaren kawowych w kraju. Tutaj, pomiędzy małymi gospodarstwami a większymi plantacjami, rodzi się unikatowy charakter naszych naparów. Odmiana Catuai i Caturra, starannie uprawiane na wysokości 1700 m n.p.m., są gwarancją niezwykłego smaku kawy Guatemala Huehuetenango. Napar urzeka subtelnym połączeniem gorzkiej czekolady, świeżego grejpfruta i delikatnego nugatu.