I’m Brownie
Najlepsza kawa to ta, która Tobie smakuje najbardziej! Z FLOW chwila z kubkiem kawy w domu czy w pracy, nabiera konkretnego smaku.
Flow Brownie to klasyczna kawa pozbawiona kwasowości, która łączy w sobie nuty czekolady i orzechów. Cały sekret smaku polega na odpowiednim doborze ziaren i ich sprofilowaniu.
Na zimno, czyli do 40°C
Brazylia Rancho Grande jest częścią blendu Flow Brownie. Po zbiorze, kawa jest oddzielana na podstawie gęstości, co pozwala na wyselekcjonowanie poziomu dojrzałości owoców. Owoce boia (dojrzałe) i boian (lekko przejrzałe) są następnie wybierane do umieszczenia w statycznych pudełkach do suszenia. Początkowo przez 12 godzin dmuchane jest zimne powietrze. To spowalnia proces fermentacji. Następnie stopniowo zwiększa się temperaturę powietrza, co pozwala na suszenie przez 7-10 dni. W pudełkach znajdują się dwa termometry na różnych głębokościach, aby zapewnić, że temperatura zawsze pozostaje poniżej 40°C. Nazywane są statycznymi, ponieważ kawa pozostaje nieruchoma w pudełkach i nie jest obracana ani mieszana podczas suszenia.
Zapoznaj się z dedykowanym kołem smaków, które oferuje ta kawa i poczuj flow Brownie.
Jak zaparzyć, by poczuć flow?
FLOW Brownie to kawa słodka, ale z wyraźną fakturą, którą warto podkreślić większą proporcją ziarna. To pozwali zachować jej zbalansowaną słodycz i intensywność, nie przytłaczając smaku.
Jest tu również przestrzeń na eksperymenty z własnymi recepturami i odkrywanie drobnych niuansów! FLOW Brownie doskonale sprawdzi się także w metodach takich jak aeropress, chemex czy drip – go with the FLOW!