Delikatne espresso
Espresso potrafi być słodkie, gęste, ale nie tak często posiada owocowe akcenty idealnie wkomponowane w profil kawy. Brazylia Mogiana jest przykładem sytuacji odwrotnej. Dominacja czekolady i aromaty przypominające orzech laskowy, kakao, są uzupełniane przez delikatną nutę jabłkową. Przypomina ona orzeźwiające jabłko zielone i zapach jego skórki. Mogiana jest idealna do prostego, ale nie skoncentrowanego na jednym profilu, espresso. Świetnie radzi sobie w kawach mlecznych jako baza, które są dzięki niej słodkie, gęste i delikatne jednocześnie.
Naturalna słodycz
Naturalna metoda obróbki znacząco wpływa na smak brazylijskiej kawy. Dzięki dłuższemu kontaktowi miąższu owocu z ziarnem kawa zyskuje intensywniejsze, słodkie nuty, które wzbogacają jej profil smakowy o charakterystyczne akcenty czekolady, karmelu i owoców pestkowych. Naturalna słodycz owocu kawowca przenika do ziaren, co nadaje im pełniejszy i bardziej złożony smak. W rezultacie kawa obrabiana w ten sposób ma głębokie body i jest mniej kwasowa, co czyni ją gładką i satysfakcjonującą, idealną do espresso oraz kaw mlecznych, gdzie słodycz i bogactwo smaku są doskonale wyczuwalne.
Delikatne espresso
Mogiana posiada bardzo delikatny, jabłkowy charakter w całej swojej słodyczy. Warto dać jej chwilę dłużej na parzenie. Przy 18 g kawy, uzyskaj finalnie 38 g. Dopasuj grubość mielenia tak, by uzyskać czas parzenia: 30-31 sekund.