Owocowa jungla
FLOW Jungle Fruit łączy w sobie bogactwo smaków z dwóch różnych kontynentów. Pejzaż Peru i egzotyczne piękno Indonezji spotykają się w tej kawie, oferując soczyste nuty słodkiego ananasa i dojrzałego mango, które przeplatają się z aromatyczną marakują. To idealny wybór dla tych, którzy poszukują wyrazistych i interesujących doznań smakowych w każdym łyku.
Profil sensoryczny FLOW Jungle Fruit jest intensywny i wyrazisty, wypełniony radosnymi nutami tropikalnych owoców, które przywodzą na myśl letnie dni i radość odkrywania nowych smaków.
Washed i anaerobic
FLOW Jungle Fruit to połączenie dwóch metod obróbki, które doskonale podkreślają tropikalny charakter kawy. Peruwiańskie ziarna, poddane obróbce washed, nadają kawie czystość smaku i subtelną kwasowość, a indonezyjskie, fermentowane beztlenowo, wzbogacają ją o intensywne, słodkie nuty tropikalnych owoców. Razem tworzą profil, który łączy wyraźne, rześkie smaki z bogatą, owocową głębią.
Jak zaparzyć, by poczuć flow?
FLOW Jungle Fruit to kawa intensywna, rześka i bardzo owocowa. Jej słodycz warto podkreślić klasycznymi proporcjami: 6 g kawy na 100 ml wody, aby nie przesadzić ze smakiem i zachować jej idealny balans.
Jest tu również przestrzeń na eksperymenty z własnymi recepturami i odkrywanie drobnych niuansów! Jungle Fruit zachwyci także w metodach takich jak AeroPress, Chemex czy drip – go with the FLOW!