Soczysty klimat
Soczystość kawy to parametr, którego oczekuje się po kawach owocowych. Juicy Fruit wspaniale podkreśla tę cechę, jak i bogactwo aromatów. W każdym łyku czuć też gęstą, lepką słodycz miodu, który wypełnia cały napar. Dominujące nuty cytrusowe z akcentami moreli i subtelnym aromatem jaśminu przeplatają się w harmonijnym smaku. Kawa o orzeźwiającym profilu doskonale łączy słodycz, która pięknie współgra z afrykańskim, słonecznym klimatem. To blend złożony z ziaren o niezwykle soczystym, cytrusowo-kwiatowym smaku z miodowym akcentem – idealny do przyjemnego przelewu, który zapada w pamięć.
Jakie flow ma Juicy Fruit?
Wiśnie kawowe przechodzą 72-godzinny proces fermentacji w wodzie, który uwydatnia smaki i poprawia ogólną jakość ziaren. Po fermentacji owoce są rozkładane na łożach i suszone przez około 14 dni. Ta metoda pozwala kawie rozwinąć charakterystyczny profil smakowy, który jest ceniony w regionie.
Producent kładzie duży nacisk na zrównoważony rozwój. Ich unikalny mechanizm cenowy nagradza rolników za wysiłek w produkcji kawy, której jakość i pochodzenie są ściśle monitorowane. Uwzględnia także aspekty środowiskowe, społeczne i finansowe. Dzięki szczegółowemu procesowi oceny, który bierze pod uwagę te trzy kryteria zrównoważonego rozwoju, praktyki produkcyjne przyczyniają się do poprawy jakości życia lokalnej społeczności oraz rozwoju przemysłu kawowego.