Nowa, kolejna już, odsłona Brazylii przed nami! Z tego kraju pochodzi aż 1/3 kawy produkowanej na świecie, dlatego staramy się systematycznie odkrywać kolejne propozycje. Tym razem jest to blend o nazwie Serra Negra, który powstał przez połączenie starannie wyselekcjonowanych odmian Arabiki, w wyniku którego otrzymujemy niezwykle charakterystyczny dla regionu Minas Gerais profil brazylijskiej kawy – będzie to napar o niskiej kwasowości oraz wysokim body i dużej kremowości. Wyczujemy w nim zarówno delikatne nuty cytrusów jaki i przyjemną orzechowo – czekoladową słodycz.
Espresso z Serra Negry na pewno zadowoli nie tylko wielbicieli kawy z Brazylii.
Mieszanka będzie smakowała świetnie także zaparzona w ekspresie przelewowym, we french pressie, kawiarce lub klasycznie w kubku.
Kawa została wypalona według receptury stworzonej przez Mistrza Polski Roasterów 2018 – Rafała Kaniewskiego.