Maragaret Kirehu pracuje na farmie, odziedziczonej po swojej matce. Jest bardzo uważna na produkcję dobrej jakości kawy i wkłada wiele wysiłku, by ulepszyć obróbkę bezpośrednio na farmie. Plantacja znajduje się w pobliżu Nyeri, 150 km na północ od Nairobi. Zajmuje 20 ha, z czego 10 ha jest przeznaczone pod uprawę kawowca. Oprócz kawy Margaret uprawia różne owoce, awokado, banany i orzechy makadamia, które są łatwo sprzedawane na rynku lokalnym i międzynarodowym.
Margaret rozpoczęła uprawę i obrabianie kawy w 2018 roku. Dorastając dostrzegła pasję swojej matki do uprawy kawy i wielokrotnie jej przy tym pomagała. Po jej śmierci Margaret postanowiła kontynuować prowadzenie plantacji na cześć swojej matki. Od tego czasu zrestrukturyzowała formę plantacji i obecnie obrabia własną kawę, aby mieć większą kontrolę nad swoim produktem.