OBRÓBKA – NATURAL
Ta kawa została poddana klasycznej obróbce naturalnej. Po zebraniu tylko najbardziej dojrzałych wisienek, zostały one ręcznie posortowane przy wykorzystaniu wodnych tanków. Następnie trafiły na łoża afrykańskie, by tam suszyć się przez około 20 dni, aż do uzyskania odpowiedniej wilgotności. W międzyczasie ziarna były co godzinę przewracane, aby w pełni móc kontrolować proces fermentacji.
Unikalne czynniki glebowe połączone są z ciepłym i wilgotnym latem oraz łagodną i suchą zimą. Sam czynnik naturalny nie wystarcza do produkcji wysokiej jakości kawy, ważne, co zrobi z nimi człowiek. Dojrzałe owoce kawy są zbierane i segregowane, a potem pozostawia się je do wyschnięcia w brazylijskim słońcu na rozległych, specjalnie zbudowanych patio. Po osiągnięciu idealnego poziomu wilgotności ziarna są po raz drugi segregowane.
Nasze espresso Brazylia Cerrado jest idealne na codzienne espresso i kawy mleczne – wysokie body i ta piękna słodycz czynią z niej naprawdę znakomitą kawę!