Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Coffee Plant Tanzania Ngila 250 g

53 

Kraj: Tanzania

Region: Karatu

Odmiana: Kent, Bourbon

Wysokość upraw: 1600 – 1800 m.n.p.m

Obróbka: Myta

Profil sensoryczny: Grejpfrut, cytryna, ciemna czekolada, jeżyna

Przeznaczenie: Metody przelewowe

Data palenia: 25.07.2022

 

2 w magazynie

Produkty zamówione do g. 14 staramy się wysyłać tego samego dnia.
Zamówienia złożone po g. 14 wysyłamy w kolejny dzień roboczy.

Blend ziaren odmian Kent i Bourbon – prosto z wulkanicznego wzgórza Ngorongoro w rezerwacie Ngila w Tanzanii. Do zaparzenia w dripie, chemexie, aeropressie czy french pressie. Tanzania Ngila charakteryzuje się dobrze rozwiniętą cytrusową kwasowością, umiarkowaną słodyczą i wysokim, krągłym body. Spodziewaj się aromatów grejpfruta, cytryny, ciemnej czekolady oraz jeżyny.

Plantacja Ngila Coffee została założona na początku lat dwudziestych. Od 1992 roku gospodarstwo należy do rodziny Meyer, którzy zainstalowali najnowsze technologie nawadniające oraz urządzenia do przetwarzania owoców kawy. Dzięki temu oraz swojemu położeniu na bogatej w minerały glebie przy wulkanie Ngorongoro, powstała kawa uznawana jest za jedną z lepszych z tego regionu.

Powiązane produkty