Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Coffee Plant Kolumbia Las Taguas 250 g

35 

Gatunek: 100% Arabika

Kraj: Kolumbia

Region: Nariño

Przeznaczenie: Ekspresy ciśnieniowe, kawiarki

Obróbka: myta

Profil smakowy: czekolada, winna kwasowość, winogrona, śliwka

Data palenia: 25.07.2022

Brak w magazynie

Produkty zamówione do g. 14 staramy się wysyłać tego samego dnia.
Zamówienia złożone po g. 14 wysyłamy w kolejny dzień roboczy.
Kategoria: Przeznaczenie: Dla gastroDo biuraDo domuDo ekspresu kolbowegoDo kawiarki Pochodzenie: Kolumbia Palarnia: Coffee Plant

Kawa jest owocem! Arabika, z regionu Narińo w Kolumbii, rośnie na dużych wysokościach i żyznej glebie, przez co osiąga optimum smaku i aromatu. Średnią, owocową kwasowość podkreślają nuty śliwki i gorzkiej czekolady. Jakość doceni każdy fan kawy czarnej typu espresso lub americano. Świetnie sprawdzi się również parzona w kawiarce.

Kolumbia Las Taguas to ziarna pochodzące z kooperatywy zlokalizowanej w okolicy miasteczka Pasto, w regionie Nariño. W paczce znajdziesz ziarna odmian Colombia oraz Castillo, które zostały poddane obróbce mytej. W profilu sensorycznym spodziewaj się nut śliwki, czekolady oraz delikatnej winnej kwasowości. Te ziarna polecamy przygotowywać jako kawę czarną, niestety z dodatkiem mleka traci ona swój ciekawy charakter.

Jaką metodą najlepiej parzyć tę kawę? 

Polecamy ją szczególnie parzoną w kawiarce lub w ekspresie kolbowym. Naszym zdaniem, w ekspresie automatycznym ta kawa będzie miała zbyt niskie body, wysoką i nierozwiniętą kwasowość i będzie pozbawiona wysokiej słodyczy. Zalecamy przygotowanie jej jako kawy czarnej. Świetnie sprawdzi się jako baza do napojów przygotowywanych na zimno – espresso z kostkami lodu czy tonic espresso.

Powiązane produkty