Kolumbia Finca Los Robles pochodzi z 5-hektarowej farmy, należącej do Alfredo Sancheza. Alfredo na wysokości ponad 1600 m n.p.m. kultywuje odmiany botaniczne Colombia, Caturra oraz Castillo i poddaje je obróbce mytej. Kawa jest bardzo słodka i ma winno-owocowy charakter, z gładkim i wysokim body. Świetna jako nieoczywista propozycja dla wymagających kubków smakowych. Choć zdecydowanie polecamy ją bez dodatku mleka, to wielbiciele białej pianki także powinni być zadowoleni!
W tej kawie zaskoczyła nas czereśniowo-czekoladowa słodycz i w zasadzie brak kwasowości. Pomyśleliśmy więc, że skoro nasi Klienci unikają kaw z wyraźną kwasowością i ziaren o nutach owocowych, może za pomocą tej kawy zachęcimy ich właśnie do owocowych profili. W Los Robles posmak słodkiej i dojrzałej czereśni utrzymuje się długo po wypiciu.
Jaką metodą najlepiej parzyć tę kawę?
Kolumbia Finca Los Robles to kawa wyprofilowana pod wszelkie metody ciśnieniowe. Zalecamy jej parzenie w ekspresach kolbowych oraz kawiarkach. W każdej z tych metod kawa będzie bardzo słodka z nutami mlecznej czekolady i dojrzałej czereśni.