Ta mieszanka zawiera w sobie wszystko, czego może sobie zażyczyć miłośnik zielonych herbat z dodatkami.
Jej podstawą jest delikatna zielona Sencha, w której suszu skryto kandyzowaną truskawkę, liść maliny, płatki róży, słonecznik. Łyk gotowego naparu dostarcza szeregu miłych wrażeń smakowych.
Zapach: słodki, truskawkowy.
Smak: delikatna kwasowość malin, lekka słodycz pomelo.
After: przyjemny, kwiatowy.
Zaparzanie: Senchę wg. tradycyjnego rytuału przygotowuje się w białych, porcelanowych filiżankach zalewając ją wodą o temperaturze od 75 do 80 stopni Celsjusza. Nie zaleca się stosowania większej ilości suszu niż łyżeczka na filiżankę. Japończycy zwyczajowo parzą Senchę nie dłużej niż 30 do 60 sekund, ale dla uzyskania pełni smaku i aromatu sugerujemy wydłużyć ten czas nawet do 3 minut.
Ten sam susz można wykorzystać do przygotowania herbaty jeszcze dwa lub trzy razy.
My uwielbiamy ją jako Cold Brew w upalne letnie przedpołudnia. Super smakuje jesienią i zimą, przenosząc nas myślami do letnich, ciepłych dni 🙂