fbpx

Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Yerba Mate Amanda Con Hierbas – 500g

39 

Ziołowa Yerba Mate

1 w magazynie

Produkty zamówione do g. 14 staramy się wysyłać tego samego dnia.
Zamówienia złożone po g. 14 wysyłamy w kolejny dzień roboczy.
Kategoria:

Opis Yerba Mate Amanda Con Hierbas:

Przepyszna kompozycja yerba mate 95% i ziół 5% argentyńskiego producenta Amanda. W skład ziół wchodzą: miętamięta polna, boldo, cedron i kwiat lipy. Niezwykle orzeźwiająca i pobudzająca, aromatyczna mieszanka. Ciekawa, ziołowa yerba mate o zróżnicowanym działaniu zdrowotnym i nietuzinkowym smaku. Amanda con Hierbas to propozycja renomowanego producenta yerba mate ze słynnej plantacji La Cauchera, założonej przez genialnego polskiego emigranta – Juana Szychowskiego. Napar orzeźwia, pobudza do działania i poprawia koncentrację, a jednocześnie nie należy do najmocniejszych, przez co warto polecić go początkującym mateistom oraz osobom ceniącym subtelny smak. W skład mieszanki, poza suszem ostrokrzewu paragwajskiego, wchodzi kompozycja ziołowa zawierająca miętę polną, boldo, kwiat lipy oraz cedron. Są to zioła znajdujące szerokie zastosowanie w medycynie naturalnej i cenione na całym świecie za swoje właściwości zdrowotne, szczególnie w zwalczaniu niestrawności, poprawie funkcjonowania układu moczowego oraz poprawie koncentracji i pamięci. Warto również wspomnieć, że zioła wchodzące w skład Amanda con Hierbas stanowią bogate źródło witamin i cennych mikroelementów.

Smak i aromat yerba mate:

Ta kompozycja charakteryzuje się raczej subtelnym smakiem i pięknym cytrynowo-miętowym aromatem. To jedyny w swoim rodzaju aromat oraz ciekawy, ziołowy smak, który w letnie upały doskonale orzeźwia i odświeża, a w chłodniejsze dni dodaje energii, poprawia samopoczucie i pozwala poczuć powiew południowoamerykańskiej egzotyki.

Składniki:

  • yerba mate (Ilex paraguariensis) – 95%,
  • mięta pieprzowa,
  • mięta polna,
  • boldo,
  • Incayuyo (Lippia integrifolia),
  • werbena cytrynowa,
  • kwiat lipy
  • Kraj pochodzenia: Argentyna

Sposób parzenia:

  • Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia ok. 150-200 ml oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C.
  • Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych.
  • Susz można zalewać wodą z lodem.
  • Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
  • Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.

Powiązane produkty