Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Coffee Plant CASCARA – susz z owoców kawowca 180g

39 

Kraj pochodzenia: Kostaryka

Odmiana botaniczna: Bourbon, Jackson, Mbirizi

Obróbka: Natural

Profil sensoryczny: Melon / Śliwka mirabelka / Miód / Jaśmin

Zalecana doza: 7g suszu na 100g wody

Zalecana temperatura: 96 – 98°C

Zalecany czas parzenia: 4 – 5 minut

1 w magazynie

Produkty zamówione do g. 14 staramy się wysyłać tego samego dnia.
Zamówienia złożone po g. 14 wysyłamy w kolejny dzień roboczy.
Kategorie: , Przeznaczenie: Do biuraDo domuPochodzenie: KostarykaPalarnia: Coffee Plant

Cascara Hacienda Sonora

Potrzebujesz pobudzenia ale szukasz odmiany od kawy? Cascara to idealne rozwiązanie! Wysuszone razem z miąższem łupinki owocu kawowca parzy się jak herbatę. Napar zawiera kofeinę i smakuje jak kompot owocowy z dodatkiem miodu. Pycha!

Susz z owoców kawowca, który stosunkowo niedawno zaczął zdobywać podniebienia konsumentów w Europie. Pozostałości po owocach, poza oczywiście ziarenkiem, traktowane były jako odpad. A więc były utylizowane, albo stanowiły źródło nawozu dla upraw. Tak naprawdę, cascara ma jednak dużo dłuższą historię niż chociażby espresso. Okazuje się bowiem, że farmerzy z Jemenu i Etiopii suszyli i zaparzali miąższ ze skórką kawowej wisienki przynajmniej od kilkuset lat.

Powiązane produkty